26 Şubat 2010 Cuma

Son 10 yılın en büyük açığı?


Yeni Windows açığı gerçekten kritik mi?

Bugüne dek pek çok Windows haberi okudunuz; ama hiç biri bunun kadar tartışılmamıştı.


Windows üzerinde etkili olan yeni bir hizmet istem reddi yani Denial of Service saldırısı türü keşfedildi.

Bu saldırının 10 yıllık bir Windows açığını kullandığı iddia ediliyor. Bağımsız güvenlik araştırmacılarının pek önemli bulmadığı bir program hatası ancak 2X Software bu hatayı oldukça ciddiye alıyor.

Windows 7 ve Server 2008'den 2000 ve Server 2003'e kadar bütün Windows'larda etkili olduğu belirtiliyor. Bu hata mavi ekran ve sistemin yeniden başlamasıyla sonuçlanabiliyor.

Detaylı bilgi ise ne yazık ki X2 tarafından verilmiyor. Şirket, yayınladığı basın bülteninde "Yıllardır ortaya çıkan en büyük Windows açığını" bulduğunu belirtiyor.

Abartı mı? Güvenilir isimler ne diyor

Ancak 2X Software'in keşfettiği bu program hatasının, her Windows açığını dikkatle takip eden, aralarında Secunia gibi güvenilir isimlerin de bulunduğu bağımsız güvenlik şirketleri tarafından, 2X kadar kritik bulunmadığını tekrar vurgulamakta fayda var.

Uzmanlar bu açığın iddia edildiği kadar ciddi olması durumunda sistem çökertmekten daha ciddi şeyler için kullanılacağını, takip ettiklerini ama şimdilik çok kritik bir tehlike bulmadıklarını açıklıyorlar.

Gerçekten ciddi bir açık olabileceği gibi, bu açığı keşfeden şirketin duyduğu heyecanın, olayın öneminin abartılı ifadesine yol açabileceğini de gözardı etmemek gerekiyor.

Bu yeni açık ile ilgili olarak sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98 pbx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder