26 Şubat 2010 Cuma

5 ücretsiz MS yazılımı, İndirin!


Kaçırmamanız gereken 5 ücretsiz MS yazılımı.

Birbirinden yararlı ve kaçırmamanız gereken 5 ücretsiz Microsoft yazılımı: Hepsi burada...

Microsoft'un ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunduğu bu araçları keşfetmeniz için bir araya getirdik. İşte içlerinde en yararlı ve pratik olan uygulamalardan 5'i...

1. Paint.NET

Bu Microsoft'un geliştirdiği bir uygulama değil ama Microsoft hem akıl hocalığı yapmıştı, hem de tavsiye etmeyi sürdürüyor.

Microsoft bir zamanlar bu uygulamayı Paint'in yerine geçirmeyi düşünüyordu.

Direkt bir Photoshop rakibi olan uygulamanın odak noktası hız. Bilgisayarı Photoshop'u kaldırmayan kullanıcılar için çok hızlı ve ücretsiz bir alternatif.

Eksik özellikler kafanızı kurcalamasın, sayısız eklenti ile standart halinden çok daha yetenekli hale getirebilirsiniz.

Download: Paint.NET

2. Bing Maps

Google Maps'e Microsoft'un yanıtı olan Bin Maps'in ondan aşağı kalır bir yanı yok.

Hatta bazı açılardan daha gelişmiş olduğu söylenebilir. Google Maps aramalarından çok daha doğru sonuçları, çok daha hızlı bir şekilde sunabiliyor.

Bunu kendiniz de test edebilirsiniz, bir sekmeye Google Maps, bir diğerine Bing Maps açın ve bir yer ismi ya da adres yazın. Taksim - Beşiktaş yazın ve görün.

Bing Maps'in en önemli özelliği bir yerden bir yere nasıl gidileceğini gösteren rotayı e-posta, cep telefonu ya da GPS'e gönderebilmesi.

Download: Bing Maps


3. Windows Live Photo Gallery

Microsoft'un ücretsiz sunduğu bu ürünün rakibi Picasa. İkisi arasında tercihte ise güçlü özellikleri ve Facebook eklentisiyle Windows Live Photo Gallery ağır basıyor.

Bu ücretsiz aracın bazı basit özellikleri oldukça yararlı. İnsanları etiketleyebiliyor, fotoğrafları bir miktar düzenleyerek adam edebiliyorsunuz.

Renk doygunluğu ve aydınlık ayarı da işe yarayan özellikler arasında yer alıyor. Facebook eklentisini kurarak fotoğraflarınızı hızla yüklemeniz de mümkün. Üstelik etiketler de yükleniyor! Hem burada, hem Facebook'ta arkadaşlarınızı işaretlemek için ayrı ayrı uğraşmanız gerekmiyor.

Download: Windows Live Photo Gallery


4. Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials oldukça yetenekli bir anti-virüs yazılımı.

Panda ve AVG'nin tanımadığı pek çok virüsü kolayca ortaya çıkartabiliyor.

Kapsamlı tarama özelliği uzun zaman alsa da hızlı tarama seçeneğinde başka bir anti-virüs ile birlikte kullanılabilecek kadar hafif.

Bu ücretsiz anti-virüs yazılımı, ücretli ve kapsamlı internet güvenlik paketlerinin sonunu getirecek kadar güçlü değil ama kullanışlı.

Download:
Microsoft Security Essentials Türkçe (Vista, 7 32-bit)
Microsoft Security Essentials Türkçe (Vista, 7 64-bit)
Microsoft Security Essentials Türkçe (Windows XP, 32-bit)


5 Microsoft Process Explorer

Normal görev yöneticisinde yer alan bilgiler sizin için yeterli değilse, Microsoft Process Explorer ile tanışın.

Bu uygulama ile çok detaylı bilgi edinebilir, programların ilişkilerini ve nasıl çalıştıklarını keşfedebilirsiniz. Sistem kaynakları kullanımını da daha yakından takip etmenin çok faydalı olduğunu göreceksiniz.

Download: Microsoft Process Explorer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder